Jaké maso jíst? - Články o zdravé stravě - Články o zdraví a recepty

Články o zdravé stravě

Jaké maso jíst?

21. dubna 2015, 23.34 | Naše tělo by mělo co nejméně trpět. Ba naopak, za tu obrovskou práci, kterou nám prokazuje, by mělo dostat to nejlepší. Jaké maso je pro lidský organismus vhodnější?

Živočišný tuk v krevním řečišti člověka tuhne.

Proto je pro lidský organismus méně vhodnější maso zvířat s vysokou tělesnou teplotou – hovězí a kuřecí.

Naopak u masa studenokrevných zvířat - tedy ryb - rybí olej v těle člověka zkapalní, arteriemi snadno protéká, neucpává je.

 


Proto jsou ryby vhodnější.

A nejen z tohoto důvodu vhodnější, ale i po stránce nutriční hodnoty.

Důraz je zapotřebí klást na skutečnou, kvalitní, pestrou stravu.

Strava by vám měla vyhovovat.

Měli byste mít z jídla radost a ne stres.

Ten se velkou mírou podílí na zdraví člověka.

Často větší mírou, než jídlo samotné.

 

Rozhovor s Karlem Voříškem

 

 

 

 

Líbil se Vám tento článek? Pošlete tento článek známému nebo nás podpořte odkazem na Vašich stránkách nebo blogu.

Jak zůstanete informováni o zajímavých článcích?

Máte zájem dostávat nejnovější příspěvky přímo do vaší e-mailové schránky? Stačí vyplni Vaši e-mailovou adresu do následujícíh formuláře.

 

Přihlásit se k odběru

Do pravého pole opište 5 znaků z obrázku.

Kód pro ověření