Recepty a vaření - Články o zdraví a recepty

Recepty a vaření

Uzená polévka s kroupami a paprikou

4. června 2014, 23.22 | Kroupy byly v dřívějších dobách na stole pravidelně. Zcela oprávněně, protože obsahují nejen množství vlákniny, ale také vitamínů, minerálů a kromě toho lecitin, který posiluje nervstvo. Kroupy můžeme jíst jako hlavní jídlo, přílohu nebo je přidávat do polévky. V chladných dnech je polévka ideální. Zasytí, zahřeje, je poměrně rychlá a cenově dostupná

Více Poslat článek Přečteno: 580x

 

 

 

Kuřecí prsíčka alla diavola

13. března 2014, 10.35 | Italská kuchyně je rychlá, zdravá, nápaditá a velmi chutná díky umění propojení správných a kvalitních surovin

Více Poslat článek Přečteno: 1070x

 

 

 

Italská cuketová polévka

11. března 2014, 09.31 | Je velmi chutná, zdravá, ale také pálivá. Ti, co mají rádi pálivé, si přijdou na své, ostatní papričku raději vynechají. Paprička však výrazně podporuje spalování tuků.

Více Poslat článek Přečteno: 1234x

 

 

 

Telecí kostky na slanině

10. března 2014, 10.06 | Rychle, jednoduše a zdravě. Bílkoviny jsou v procesu hubnutí velmi důležité, na rozdíl od sacharidů.

Více Poslat článek Přečteno: 577x

 

 

 

Kořeněné zeleninové závitky

6. března 2014, 20.20 | Pro 4 osoby, příprava 15 minut, jedna porce 320kcal, 20 g bílkovin, 25 g tuku, 8 g uhlovodanů.

Více Poslat článek Přečteno: 748x

 

 

 

Steak na medu

5. března 2014, 08.32 | Rychlé a jednoduché jídlo, které zasytí, dobře chutná a překvapí hosty

Více Poslat článek Přečteno: 758x

 

 

 

Placičky z brokolice

25. února 2014, 10.38 | Brokolice je doporučována jako lék i prevence. Je vhodná pro ty, kdo chtějí zhubnout, protože je z 90 % složena z vody a neobsahuje téměř žádné sacharidy. Je to výborný antioxidant, je také velmi chutná a dobře vypadá na talíři.

Více Poslat článek Přečteno: 1005x

 

 

 

Léčíme se dietou při onemocnění žloutenkou, žlučníku a žaludku

30. ledna 2014, 21.29 | Léčebná dieta zdaleka neznamená půst, konzumaci karlovarských sucharů a kaše, odříkání si chutných potravin. Jen vědět, jak na to.

Více Poslat článek Přečteno: 709x

 

 

 

Poitouská salátová mísa

19. ledna 2014, 23.19 | Pelyněk estragon se používá od starověku jako léčivá rostlina i koření. Původ má v jihozápadní Asii a je častým kořením arménské a turecké kuchyně. V kuchyni má všestranné použití. Podporuje tvorbu žluči, zlepšuje chuť, trávení, působí močopudně.
Estragon se hodí do tohoto velmi zdravého a hlavně rychlého pokrmu.

Více Poslat článek Přečteno: 498x

 

 

 

Brokolicová polévka, rychlé jídlo pro zahřátí i nasycení

18. prosince 2013, 10.41 | V těchto chladných dnech je polévka ideální a navíc, polévka ideálně připraví trávení pro další jídlo. Tělo dostane, co potřebuje, vezme si, co potřebuje a přitom nepřibírá na váze na rozdíl od případů, když zhltnuté jídlo tělo ani nestačí zaregistrovat a tak ani nezačne pořádně trávit. Jídlo v nás hnije.

Více Poslat článek Přečteno: 805x

 

 

 

Strana výpisu

1