Pohanka pečená se sýrem - Recepty a vaření - Články o zdraví a recepty

Recepty a vaření

Pohanka pečená se sýrem

26. října 2010, 11.55 | Jídlo dle zásad čínské medicíny

Potřebujeme

400 g pohanky
150 g tvrdého sýra
100 g pórku
50 g strouhanky
Tuk
Sezamové semínko
Sůl, provensálské koření
Hrst čerstvých bylinek

Uvařenou pohanku (výhodou je, že pohanku uvaříte za pár minut) smíchejte se strouhaným sýrem, pokrájeným pórkem a posekanými bylinkami.
Zapékací nádobu vytřete tukem, vysypte sezamovým semínkem a strouhankou jemně a pak do mísy vložte pohanku se sýrem. Povrch pomastěte a pečte zvolna v troubě asi půl hodinky.

Poznámka
Takto uvařená pohanka je výborná příloha, můžeme ji podávat také s dušenou směsí zeleniny, lze ji připravit i s nastrouhaným sýrem tofu nebo ve směsi s uvařenými luštěninami.
Toto jídlo je vhodné při postižení jater, které se zablokují, utiskují potom slezinu či napadají žaludek. Tato blokáda se časem přeměňují ve vnitřní horko.

Použitá literatura

Od pramene čínské medicíny
Petr Hoffmann

 

 

Dáme jídlo

 

 

 

Líbil se Vám tento článek? Pošlete tento článek známému nebo nás podpořte odkazem na Vašich stránkách nebo blogu.

Jak zůstanete informováni o zajímavých článcích?

Máte zájem dostávat nejnovější příspěvky přímo do vaší e-mailové schránky? Stačí vyplni Vaši e-mailovou adresu do následujícíh formuláře.

 

Přihlásit se k odběru

Do pravého pole opište 5 znaků z obrázku.

Kód pro ověření