Česnek na odhlenění - Zdravíprospěšnost potravin - Články o zdraví a recepty

Zdravíprospěšnost potravin

Česnek na odhlenění

5. listopadu 2012, 18.29 | Z hlediska čínské medicíny je neutrální, pH zásadité!
V kuchyni je velmi častým, téměř nepostradatelným pomocníkem pro svoji výraznou chuť, hodí se do omáček, zálivek, pomazánek, do masa i ryb.
Česnek nejen skvěle ochutí, ale je velmi prospěšný našemu tělu. Pročišťuje střeva a pomáhá čistit játra. Při pravidelné konzumaci postupně zvyšuje imunitu, protože má výrazné antibiotické, antibakteriální a antivirové účinky. Česnek kromě toho povzbuzuje srdeční činnost a krevní oběh.

Obsahuje kromě řady vitamínů hlavně vitamín B6, kyselinu listovou, vápník, železo, hořčík, fosfor i draslík.


Dodá pokrmům tu správnou chuť, ale velmi hodnotný je jako příloha, to se celý česnek peče v troubě a přidává k jídlu.


Z hlediska čínské medicíny je česnek neutrální, rozprouďuje energii a velmi dobře odhleňuje. Proto je vhodný jako prevence nemocí, ale také pro ty, kteří konzumují příliš mnoho bílkovin a tělo už má problém je odbourat. Organismus se zahleňuje, člověk jakoby měl neustále virózu nebo rýmu, ale ve skutečnosti se tělo zbavuje. Je vhodné se proto zamyslet nad jídelníčkem, než chodit stále do lékárny pro odhleňující léky. Zbytečně vyhozené peníze.


Česnek si dovede poradit i s obávanou plísní kandidou, která je doslova podhoubím rakovin a jiných vážných onemocnění. Účinek se projevuje i při zevní aplikaci a vynikající je pří léčbě dýchacích cest.


Česnek se konzumuje syrový, jako tinktura, v tabletách, užívá s v homeopatii.


Občas si můžeme z česneku udělat vlastní pochoutku, například majonézu.


Tip na česnekovou majonézu


2 čerstvá vejce, nejlépe z volného chovu, 4 lžíce citronové šťávy, 4 stroužky česneku utřeného, 300 ml olivového oleje, 1 lžička hořčice, 2 lžíce vroucí vody, sůl, pepř.


V kuchyňském robotu rozšleháme vejce a citronovou šťávu.
Přidáme česnek a za stálého míchání postupně přikapáváme olej, ale jen velmi pomalu.
Jakmile je směs vláčná, vmícháme hořčici, sůl, pepř a horkou vodu, aby se směs usadila.
Přendáme do ledničky a včas zkonzumujeme.


Máme kvalitní a velmi vyváženou majonézu, kterou nám žádný supermarket nenabídne.

 

Doporučená literatura

Vaříme chutně a zdravě

Francouzská kuchařka

 

Všechno je jedlé

 

Antioxidanty - zpomalte čas dietou

 

Na frekvenci čínské medicíny

 

Praktická detoxikace podle Mudr Josefa Jonáše

 

Doporučujeme přečíst příspěvek:

 

Hubněte v pohodě

 

 

 

Líbil se Vám tento článek? Pošlete tento článek známému nebo nás podpořte odkazem na Vašich stránkách nebo blogu.

Jak zůstanete informováni o zajímavých článcích?

Máte zájem dostávat nejnovější příspěvky přímo do vaší e-mailové schránky? Stačí vyplni Vaši e-mailovou adresu do následujícíh formuláře.

 

Přihlásit se k odběru

Do pravého pole opište 5 znaků z obrázku.

Kód pro ověření