Naše oči a strava - Jak být zdravý - Články o zdraví a recepty

Jak být zdravý

Naše oči a strava

8. června 2015, 21.54 | Která látka má vliv na zrak, na soustředění a na paměťové procesy?

Je jím acetylcholin.

Hraje mimo jiné zásadní roli také v udržení fyziologické vlhkosti blan sliznice očí.

Blány pokrývající vnitřní plochu očních víček a viditelné části bělma očních bulbů.

Na syntézu acetylcholinu mají vliv především cholin, lecitin, vitamín C a vitamín B.

Procesy stárnutí buněk jsou urychlovány v případě, chybí-li přírodní antioxidační látky pomáhající přírodním buněčným enzymům v boji s volnými radikály.

Proto organismu nesmí chybět přírodní antioxidanty - vitamíny C, E a A.

Zdroje cholinu – pšeničné klíčky, podzemnice olejná, telecí játra, celozrnné pečivo.

Vitamín C – ovoce, především černý rybíz, šípek, kiwi, citrusové ovoce, také zelí, brambory.

Vitamín B – pivní kvasnice, pšeničné klíčky, sója, slunečnice, celozrnné pečivo, jogurt, sýry, ryby, vejce.

Vitamín E – mandle, slunečnice, vlašské ořechy, lískové ořechy, podzemnice olejná.

Beta-karoten – mrkev, meruňky, brokolice, vodní meloun, dýně.

Látek, které by neměly chybět v našem jídelníčku, je mnohem více.

Plus dostatek tekutin a vhodný pohyb.


Na suché oči doporučuje čínská medicína


směs bylinek Lesk nefritového šperku.

Zajímavosti kolem početí

Rozhovor s Karlem Voříškem

Rozhovor s Ivou Rejchlovou

4 tipy pro trvalé zhubnutí

Jak přeprogramovat mozek?

Zdarma stáhnout eBook "Stop únavě"

Ušetřit nebo vydělat?


 

 

 

 

Líbil se Vám tento článek? Pošlete tento článek známému nebo nás podpořte odkazem na Vašich stránkách nebo blogu.

Jak zůstanete informováni o zajímavých článcích?

Máte zájem dostávat nejnovější příspěvky přímo do vaší e-mailové schránky? Stačí vyplni Vaši e-mailovou adresu do následujícíh formuláře.

 

Přihlásit se k odběru

Do pravého pole opište 5 znaků z obrázku.

Kód pro ověření