Naše oči a strava - Jak být zdravý - Články o zdraví a recepty

Jak být zdravý

Naše oči a strava

8. června 2015, 21.54 | Která látka má vliv na zrak, na soustředění a na paměťové procesy?

Je jím acetylcholin.

Hraje mimo jiné zásadní roli také v udržení fyziologické vlhkosti blan sliznice očí.

Blány pokrývající vnitřní plochu očních víček a viditelné části bělma očních bulbů.

Na syntézu acetylcholinu mají vliv především cholin, lecitin, vitamín C a vitamín B.

Procesy stárnutí buněk jsou urychlovány v případě, chybí-li přírodní antioxidační látky pomáhající přírodním buněčným enzymům v boji s volnými radikály.

Proto organismu nesmí chybět přírodní antioxidanty - vitamíny C, E a A.

Zdroje cholinu – pšeničné klíčky, podzemnice olejná, telecí játra, celozrnné pečivo.

Vitamín C – ovoce, především černý rybíz, šípek, kiwi, citrusové ovoce, také zelí, brambory.

Vitamín B – pivní kvasnice, pšeničné klíčky, sója, slunečnice, celozrnné pečivo, jogurt, sýry, ryby, vejce.

Vitamín E – mandle, slunečnice, vlašské ořechy, lískové ořechy, podzemnice olejná.

Beta-karoten – mrkev, meruňky, brokolice, vodní meloun, dýně.

Látek, které by neměly chybět v našem jídelníčku, je mnohem více.

Plus dostatek tekutin a vhodný pohyb.



Hubněte ve spánku

 

 

 

Líbil se Vám tento článek? Pošlete tento článek známému nebo nás podpořte odkazem na Vašich stránkách nebo blogu.

Jak zůstanete informováni o zajímavých článcích?

Máte zájem dostávat nejnovější příspěvky přímo do vaší e-mailové schránky? Stačí vyplni Vaši e-mailovou adresu do následujícíh formuláře.

 

Přihlásit se k odběru

Do pravého pole opište 5 znaků z obrázku.

Kód pro ověření